Автомобили

Колко спада цената на автомобила през годините

Колко спада цената на автомобила през годините? На този въпрос винаги можем да отговорим с поне десет въпроса от които зависи и отговора. Спадането на цената на автомобила е един постоянен и непрекъснат процес. След като бъде закупен автомобилa и изкаран от шоурума за първата си регистрация, цената му вече е спаднала с 20%. Дори и на 20 километра пробег, регистрира ли се колата, тя се води употребявана и цената и спада главоломно. Но, никой не си купува кола за да я продава, особенно в началото. За втората и третата година спадането на цената е по малко – между 5% и 10% в зависимост от нейната експлоатация. Гаранцията на повечето нови автомобили е между 5 и 7 години и до 100 – 150 000 километра пробег, всеки вносител ги определя и договаря със завода производител на съответната марка.

Колко спада цената на автомобила през годините? След третата година цената се задържа постоянна до петата година. След което автомобила излиза от гаранция и плавно започва да спада и цената с по 10-15% на година. Намаляването на стойността през годините зависи от много фактори. Ние от Авто услуги Варна бихме изброили – километри, качество на горивото, климат, щетимост през годините, запазен интериор, редовно обслужване, съхранение в гараж. Сигурен съм, че ще се досетите и за други благоприятни позитиви. Колата е ползвана като основен или втори автомобил в семейството? Карана е на къси или дълги разстояния? От компетентен шофьор ли е каран автомобила и т.н.

Колко спада цената на автомобила през годините? Друг основен фактор за влиянието на спадането в цената е марката и модела на автомобила. Когато сравняваме немска с японска марка, нещата се припокриват и овехтяването е почти еднакво при равни условия. Но, сравнете японска марка с китайска. Тук вече чувам вашият смях. Не са сравними. Дори и да са ползвани при еднакви условия и ги съпоставяме при еднаква експлоатация, японската марка ще е за предпочитане. Качеството на материалите е по-добро, марката се е наложила на пазара в Европа. Но. като нови автомобили японската марка ще е приблизително 2 пъти по скъпа. Трябва да се вземе под внимание и от каква стартова цена започват автомобилите.

Колко спада цената на автомобила през годините? При премиум сегмента автомобили, спадането на цената при тях е по драстично. Това се дължи на факта, че ремонтите и частите при луксозните возила са в пъти по скъпи. Разходите за данъци и застраховки също са големи дори и за хора от средната класа.

Опита на екипът ни от Авто услуги Варна показва, че когато се грижите добре за вашия автомобил и му обръщате достатъчно внимание. То автомобилът в повечето случаи ще ви „отговори“ със същото. Няма да имате големи проблеми и разходите по автомобила ще се свеждат до плащането на консумативи.

Авто услуги Варна

+359896878123

www.avtovarna.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *