Автомобили

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо? Всеки може да реагира първосигнално и да си каже, че това е проста работа. Но, според наш експерт от Авто услуги Варна, това не е толкова лесно. Особенно когато ви предстои да продадете първата или втората си кола.

Обикновенно купувача идва със свой приятел, все пак четери очи виждат повече от две. Потенциалния купувач се съветва със своя ментор, задават ви се два пъти повече въпроси. Добра тактика, нали. По-късно идва ред и за преглед в сервиз, там  задължително ще се опитат да намалят допълнително цената, на база бъдещи ремонти по автомобила.

Ние от Автоварна бихме ви посъветвали да продадете автомобила си през нас. Така ще ви спестим доста усилия, нерви и средства. Но ако все пак сте решили да се опитате да го продадете сами, можем да ви насочим към няколко съвета които вършат работа в общия случай.

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо?

Ако планирате да закупите  чисто нова кола, то можете да предложите да ви изкупят стария и непотребен автомобил от дилърството. Много от дилърите предлагат тази услуга. Цената няма да е като продажната цена на свободния пазар, но получавате парите веднага. Риска по продажбата остава за дилърството.

Дори и дилърите от автокъщите предлагат замяна на стария ви автомобил с доплащане за по-нов, но трябва да бъдете много предпазливи. Нашия експерт от Автоварна препоръчва нов автомобил на възможно най-малко години. А защо не и чисто нов автомобил. Ако нямате цялата налична сума, предлагат доста изгодни лизингови условия. Както от банките, така и от някои лизингови компании. Те обикновенно са дъщерни дружества на дилърствата които са официални представители на определената марка. По този начин те продават повече автомобили и не разчитат само на лихвите и застраховките.

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо?

Ако сте се насочили към продажба на стария автомобил и след това да решавате за покупката на нова кола, редно е да определите цената. Трябва да се разровите в специализираните сайтове за да видите в какви граници варират цените. Какво и как се предлага. Трябва да предложите реална цена, съобразена със състоянието на вашата кола.

Не е хубаво цената да е нито много висока, нито много ниска. Това отблъсква клиентите. Помислете за подробно и пълно описание на вашата кола в обявата. Ако имате допълнителни части или гуми, които няма да са ви потребни за новата кола, дайте ги като бонус. Така по-трудно ще намалят от цената ви и не само. Когато давате и аксесоарите, хората виждат, че не сте се скъпили при покупката на полезни неща за вашето комфортно и приятно пътуване с тази кола. Което означава, че те ще си купят един добре поддържан автомобил. Представете си износени неправилно гуми и мръсна кола. Какво ще си помисли клиента за поддръжката на тази кола?

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо?

Подредете документите. Трябва да ги окомплектовате, да ги разгледате внимателно. Вижте добре спецификациите, както и документите от сервизната документация. Ако имате сервизна книжка с пълна сервизна история на автомобила, цената на вашата кола ще е по висока от тази на конкурентите. Всички факти трябва да ги опишете в обявата. Без да спестявате от истината.

Някои колеги съветват да направите оглед в сервиз за ваша сметка. За да имате възможност да отстраните някои от дребните забележки. По този начин ще вземете повече пари за старата си кола. Ние от Авто услуги Варна не го препоръчваме. Всеки клиент си търси мнението от неговия си майстор. Този който за в бъдеще ще поддържа колата. А не от някой експерт в сервиз, който не го познава.

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо?

Трябва да почистите добре автомобила. Както отвън, така и отвътре. Всичко трябва да бъде подредено и на мястото си, без излишни предмети и натурия. Ако е необходимо, можете да закарате колата на автомивка за да я пастират. Така, колата ще изглежда много по-привлекателна за купувачите. Салона от вътре трябва да се почисти, при възможност изперете го. Така видът му ще се освежи и ще получите повече положителни оценки. Ако е пущено в салона, след прането миризмата силно ще намалее. Добавете ароматизатор за по-добро възприятие.

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо?

Можете да обявите колата си в специализираните сайтове. А защо не и обява в самия автомобил. Вече сайтовете предлагат да разпринтирате обявата си по прегледен и достъпен начин. Така колата ви ще е още по видима за потенциалните клиенти, от квартала или където работите. Хората които ви заобикалят, понякога са склонни да направят по-добра или бърза оферта за продажбата на колата. Просто защото ви познават или са останали с добри впечатления, от това как си поддържате автомобила.

Как да продадем колата си по-лесно и по-бързо?

Когато сте си свършили работата по предходните точки, е време да направите подробни снимки на автомобила. Дори можете да акцентирате върху някои по-големи щети или кусури, които не желаете да ги отстранявате, но се виждат от пръв поглед. Можете дори да заснемете видео и да дадете допълнителни разяснения, като хванете автомобила под различен ъгъл.

По този начин вие казвате, ето това е колата и няма скрито покрито. Показвате всичко по колата. Когато купувачът дойде на оглед и види, че всичко което е видял в обявата, съвпада едно към едно с това което вижда на място. Той започва да изгражда доверие към вас. Склонен е на компромиси и да влезе в преговори за цената на колата. Тук вече всичко зависи от вашата преценка като търговец. До къде можете да преговаряте за цената и защо. Има ли основание купувача за намаляването на цената?

Авто услуги Варна

+359896878123

www.avtovarna.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *