Автомобили

Да сменим или купим нова кола, кога е подходящия момент

Кога е подходящо да си сменим или купим нова кола. Кои са факторите, които ще ни подтикнат да сменим колата?

Няма точно правило за смяна на автомобила ви. Номерът е да можете да улучите точния момент за продажба на стария автомобил и покупка на нов автомобил. Това можете да го прецените по средствата, които заделяте за вашето „бижу“. Когато ползите са по-малко от средствата които „инвестирате“, време е да се разделите с вашата стара кола. Трябва да замените колата с нова, преди да е започнала да ви създава повече проблеми и да ви е оставила на пътя, когато ще е напълно грохнала.

Кога е подходящо да си сменим или купим нова кола. Добра индикация е при ремонт на автомобила, да можете лесно и бързо да намерите необходимите части. Да ги има частите на склад е добре, защото пести време при ремонта. Друг е случая. когато частите не са налични и трудно откриваеми. Времето за ремонт е по дълго, частите са по скъпи, риска от грешни доставки на части е по-голям. Тогава вече е настъпил момента за смяна на колата, даже сте позакъснели. Но има и по тежки случаи, когато собствениците толкова са се пристрастили, че започват да търсят части и от автоморгите, за да си поддържат колите. Дори стигат и по-далече, изкупуват части и дори цели автомобили от същата модификация, за да се насладят на своето бижу.

Тези собственици искат да превърнат своите коли в ретро автомобили. Като си мислят, че след време ще могат да ги продадат по скъпо. Това не се случва обикновенно. Този който ще похарчи големи пари за ретро автомобил, ще поиска експерт да потвърди автентичността на боята, оригиналните детайли, както и документалната поддръжка на колата, доказания пробег. Всичко гореизброено трудно се постига, когато сте си закупили автомобила и си го ползвате по предназначение.

Кога е подходящо да си сменим или купим нова кола. Моментът би настъпил в случаи като повреди в рамата/купето, течове в купето. Огънати детайли по рамата на купето, нарушени или изкривени диагонали на купето. Тук ремонта на автомобила ще ви струва много средства. Няма гаранция, че възстановяването на купето ще бъде в първоначалния си вид. Според наш експерт от Авто усуги Варна, в по-голяма част от случаите, възстановяването дава впоследствие негативно отражение в ходовата част, ламарините и други подобни.

Кога е подходящо да си сменим или купим нова кола. Когато виждаме, че ръждата започва да „превзема“ постепенно автомобила. Корозията е изключително опасна и непредвидима. Тя се разпространява и към двигателя, ходовата част и други възлови детайли. Не можете да сте сигурни в здравината и закрепването на детайлите, особенно при силна корозия. Утеха е, че съвременните автомобили са с компоненти които са третирани против корозия. Но и пътищата се третират с все по-силни и ефективни препарати, които допринасят за корозията.

Кога е подходящо да си сменим или купим нова кола. Когато двигателят започне да издава странни звуци, време е да се замислите за смяна. Тези шумове могат да бъдат износени лагери, поради нередовна смяна на моторно масло или моторно масло, което не е подходящо за този тип двигател. Причините могат да са много, средствата още повече. Освен от двигателя, шумове можете да чуете и от скоростната кутия. Там също може да има големи проблеми. Ако е автоматична скоростната кутия, разходите могат да нарастнат неимоверно. Възможно е да се смесят антифриз с моторно масло. Когато уплътнението на главата на двигателя изпуска, смесването води до кафява каша и в повечето случаи бракуване на мотора.

Кога е подходящо да си сменим или купим нова кола. Когато не можете да запалите колата. Когато стартера не върти мотора или когато има проблем и в самия мотор. Може да завъртите ключа за да запалите двигателя и нищо да не се случи, просто да не запали. Може да не чуете нищо – нито работещ двигател, нито превъртане на стартера. Но може и да се чуе силно тракане и тропане, което да не е характерно за работещ двигател. Това е началото на края на двигателя на автомобила.

Авто услуги Варна

0896878123

www.avtovarna.com

One thought on “Да сменим или купим нова кола, кога е подходящия момент

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *