Автомобили

Покупка на употребяван автомобил, какво трябва да имате в предвид

Покупка на употребяван автомобил, това е когато вашият автомобил дава фира и се налага да го подмените с по-нов автомобил. Нашия съвет от Авто услуги Варна е да си намерите възможно по-нов автомобил, най добре чисто нов автомобил. Но, за съжаление много малко от хората като нас могат да си го позволят, дори и на лизинг.

Покупка на употребяван автомобил, е добре да бъде на малко години, с възможно по малък километраж, пораженията по интериора и екстериора да са минимални. След това трябва да погледнем екстрите на автомобила – колкото повече, по добре.

Покупка на употребяван автомобил е голямо предизвикателство за повечето хора, които не са се сблъсквали често с този проблем. Въпреки голямото предлагане, наш експерт от Авто услуги Варна споделя, че това не е лесна задача.

При покупка на употребяван автомобил трябва да си определите бюджет за колата 70% от него е за покупката на колата, а останалите 30% са за разходите които ще са ви необходими за да го стегнете на макс. Дори и да остане известна сума може да я запазите за непредвидени разходи по поддръжката.

В зависимост от бюджета за покупка на употребяван автомобил, ще можете да се насочите към няколко марки от които да избирате. Ние от Авто услуги Варна препоръчваме да изберете от масовите европейски марки, които имат представителство в България. Всяка една статистика от топ 10 предлагани автомобили, било то нови или употребявани, ще ви упъти във вашия избор.

Трябва да се насочите и към клас автомобил, който ще е според нуждите ви. Според пробега, който средно ще изминавате можете да се насочите към дизел или бензин. Възможен е и избор на автомобил с бензин + газ. Колата къде ще се кара – в градски, извънградски условия или смесени условия. Каква е пътната настилка, с 2 или с 4х4 задвижване. По голяма или по малка кола ще ви е необходима.

Проверете първо данните от талона на автомобила, дали сте разбрали правилно годината на производство, двигателя – дали е дизел или бензин, с колко цилиндъра е и колко конски сили, каква е еко нормата, вписана ли е в талона. Газова уредба ако има, притежава ли паспорт и успешно преминат ГТП. Валидна Гражданска отговорност и каско.

И ако все още всичко ви изглежда наред огледайте автомобила, направете тестдрайв със собственика, ослушайте се за неприятни шумове от ходовата част или изпускателната уредба. Изпробвайте екстрите в интериора дали работят, има ли светещи контролни лампи по таблото, парно, климатик, светлини и т.н.

Огледайте двигателният отсек, има обикновенно табелка с информация за смяната на маслото и вида му. Информация за километри и дори информация за ангренажния ремък на двигателя. Вижте нивото на маслото, антифриза и стъкломиещото устройство, погледнете състоянието на акумулатора. Вижте дали работят чистачките – предни и задни, както и дюзите към тях.

След като колата ви изглежда добре и се чувствате добре в нея, можете да говорите със собственика за окончателната цена. Но, плащането на депозита / капарото може да стане само след като се убедите в годността на автомобила, след оглед в сервиз, по възможност Оторизиран сервиз на марката. A доплащането може да стане при Нотариуса, след прехвърлянето на автомобила. Ние от Авто услуги Варна можем активно да ви съдействаме в избора на автомобил, да проследим неговото сервизиране и поддръжка.

Авто услуги Варна

+359896878123

www.avtovarna.com

2 thoughts on “Покупка на употребяван автомобил, какво трябва да имате в предвид

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *