Автомобили

Покупка на чисто нов автомобил от Варна и какво трябва да знаем

870x584 Покупка на чисто нов автомобил Варна

Покупка на чисто нов автомобил, ние от Авто услуги Варна предварително Ви поздравяваме за новата придобивка. Или дори мисълта за това означава, че Ви предстои доста важна крачка. И макар дилърите на нови автомобили да ви уверяват, че процедурата е ясна и прозрачна. Хубаво би било да се запознаете с етапите или спънките, които могат да възникнат.

За избора на най-подходящия за Вас автомобил, можете да се доверите на нашия опит от Авто услуги Варна. По този начин ще спестите излишно време в проучване на пазара и търсене на подходящия автомобил. Ние ще намерим най-доброто решение за Вас. Ще съберем цялата информация за Вас, като подчертаем плюсовете и минусите.

При покупка на чисто нов автомобил, трябва да обмислите какъв клас автомобил ви е необходим. Трябва да помислите и прецените, колко човека ще пътуват обичайно с автомобила. Какъв пробег ще изминавате с автомобила, за да прецените неговата мощност и големина. На къси или дълги разстояния ще се ползва. Основен автомобил, втори в семейството или спортен за свободното време. Марката и сервизирането на автомобила също е от значение. Цвета дори в определени моменти е много важен за възприятието от околните.

Лизингова вещ ли ще бъде или имате възможност за директна покупка на автомобила. Ние от Авто услуги Варна бихме искали да знаете, че и в двата случая разходите по автомобила за първите четири – пет години са почти еднакви. Единствено не плащате лихвите по вноските, но изразходвате еднократно голяма сума от средства, на която няма да можете да разчитате. Допълнителен разход ще бъде и прехвърлянето на автомбила, ако сте решили да го придобиете след изплащането на целия лизинг. Много клиенти след петата година продават лизинговата си вещ на трето лице и си вземат нов автомобил на изплащане. Самите дилърства предлагат изкупуване на лизинговата вещ, естествено на по-ниска цена, но сделката става веднага. По този начин ви освобождават от ангажимента по продажбата на колата ви. Така риска не остава при вас и вие можете да се насладите на новата си кола. Като първоначалната вноска ще бъде от старата ви кола.

При покупка на чисто нов автомобил сервизирането се извършва само в оторизирания на марката сервиз, за да важи гаранцията на автомобила. В повечето случаи е 2+3 години гаранция, но може да стигне до 7 години. Ние от Авто услуги Варна искаме да разясним, 2 години пълна гаранция от завода производител – международна. И още 3 или дори 5 години допълнителна непълна гаранция от представителя в страната. Гаранцията от завода е международна, така че където и да ви се развали колата, каквото и да дефектира, всичко е за сметка на производителя. Стига да спазвате гаранционните изисквания по договора. Тук трябва да имате в предвид, че консумативите не са ви включени в гаранцията. Консумативите се заплащат от клиента, ако е необходимо да се подменят. 

Допълнителната гаранция от 3-5 години в зависимост от марката се предлага от представителите за да обслужвате автомобилите в оторизираните сервизи. В замяна на това получавате допълнителна гаранция на определени възли и детайли от автомобила. Освен това, на вторичния пазар се гледа много по-благосклонно на автомобили, които са обслужвани само в оторизирани сервизи. Когато автомобила е и в удължена гаранция, тогава потенциалните клиенти, които не могат или не искат да си купят чисто нов автомобил се редят на опашка.

Регистрацията в КАТ Варна при покупка на чисто нов автомобил, която можем да направим и ние от Авто услуги Варна, може да се направи в двуседмичен срок от подписването на окончателния договор и фактурата към него. Трябва да разполагате с платена екотакса – заплаща се от вносителя. Сертификат от производителя, трябва да се преведе на български. Сключени застраховки Гражданска отговорност и Автокаско преди да вземете автомобила от представителството – задължително. Ние от Авто Услуги Варна Ви съветваме, поне през първите пет години да сключвате и двете застраховки.

Ако колата е лизингова – това е задължително условие при лизинг, лизинговата вещ се застрахова за целия период на лизинга. Дори и да не заплатите полицата си навреме или поради някаква друга причина или спор, собственика/лизингодателя застрахова автомобила, след което ще си търси средствата от лизингополучателя. По договор всеки лизингополучател е длъжен да заплаща всички застрахователни полици на лизинговата вещ, до нейното придобиване или изплащане. Включително и ако имате малус по застраховката, ще трябва да платите и него. Както трябва да си плащате глобите към КАТ-Варна или където ви е зачислен автомобила.

За регистрацията в КАТ Варна, трябва да знаете, че автомобилът ще мине през техническа комисия. Можете да си изберете и регистрационен номер по избор, срещу допълнително заплащане. Регистрационният номер може да се запази срещу неговата такса за закупуване за поне месец. От 2021 година има промени в Приложение №4, за регистрацията на МПС. Вече ще можете да прехвърляте регистрационните номера към новите си автомобили.

Авто услуги Варна

+359896878123

www.avtovarna.com

7 thoughts on “Покупка на чисто нов автомобил от Варна и какво трябва да знаем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *